Als u een nieuwe horecazaak wil openen of een bestaande wil overnemen, moet u vooraf een vergunning aanvragen.
Als u sterke of gegiste dranken schenkt op een tijdelijke drankgelegenheid moet u over een tijdelijke vergunning beschikken.
Procedure
Na een administratief onderzoek én keuringen ter plaatse ontvangt u al dan niet een exploitatievergunning. De volledige procedure is uitgewerkt in een documentatiemap. Vraag de exploitatievergunning best 2 maanden voor u uw horecazaak wilt openen aan.
In de handleiding die rechts vermeld wordt, vindt u meer informatie terug i.v.m. de procedure en de zaken die u in orde moet brengen vooraleer de brandweer op controle komt.
Zodra u de aanvraag heeft doorgestuurd en uw pand is in orde moet u de brandweer contacteren voor een inspectie via frank.parthoens@bwol.be .
Elke horecazaak moet zich registreren en laten erkennen bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Meer informatie en aanvraagformulier vindt u terug op de website van het FAVV.
Bedrag
Voor de brandweercontrole dient u €25,00 te betalen na ontvangst van de factuur.
Contactinformatie
Dienst lokale economie
Dienst lokale economie
Schureveld 19
3740 BilzenOpeningsuren deze week
- Vandaag open 09 tot 12 uur (snelbalie), 13:30 tot 16:30 uur (telefonisch op afspraak)
- Morgen open 09 tot 12 uur (snelbalie)